Milí lidé a ti ostatní, trolí farma a jiní Vohnouti a Zmrdi

      Občas dám nějaký příspěvek na sociální sítě. Své příspěvky dávám z takové oblasti, kterou důvěrně znám, a kde mám mnohaleté zkušenosti, tedy: jakékoliv další plochy a celoroční provoz na nich, kde mám již 20 letou praxi jak takový počin zlegalizovat včetně asi více než 10 správních řízení u různých úřadů. Kdy moje plocha je navzdory mnoha úředníkům a škodičům již v územním plánu a v provozu.

       Dále dávám příspěvky z oblasti CZ bush pilot létání a nestandardních technik pilotáže, což je mi také důvěrně známá činnost z dvacetileté praxe, kdy jsem odlétal asi 4000-5000 vzletů a přistání z takových velmi krátkých ploch, které nelze nazvat plochou SLZ ani letištěm.

      A nakonec se zabývám technickými konstrukcemi, jako třeba pyrolytickým hořákem na upotřebený olej spalující olejové páry plameny s teplotou 2250 -2500 st. Celsia, konverzí automobilových motorů na letecké a konverzí za letu stavitelných vrtulí na vrtule s nižší hmotností a větším průměrem, tedy takové, které jsou tišší a přenesou vyšší výkon od motoru do vzdušniny. A samozřejmě tyto zkušenosti a znalosti i dovednosti z těchto oblastí kombinuji mezi sebou.

     Příspěvky dávám doufám s přidanou hodnotou pro danou skupinu a s vědomím, že mám co nabídnout, ale také s jistotou, že mohou být ještě další, kteří jsou na tom lépe než já a ve věci se  expertně vyznají jen prostě nemají potřebu publikovat. Některé mé ojedinělé příspěvky jsou žádost o radu v oblastech, kde se mám mnohé co učit.


Trolové

     Zajímavé je, že převážná většina přispěvatelů pod mým příspěvkem místo aby se vyjádřili k tématu a uchopili ho, tak trolují příspěvek nevhodnými a nevyžádanými jakoby radami a mnohdy i hetují mou osobu. Nebo se jim nepozdává mé tvrzení a vehementně ho zpochybňují a dokonce mne jako autora v rámci slušnosti napadají. Když jim pošlu důkaz, nebo video z akce najednou mlčí ani se neomluví. Nebo, v horším případě pak přizvukují jiným stejným hrdinným „odvážlivcům“ zpoza klávesnice ze stejné skupiny. To jsou z převážné většiny ti, kteří si potřebují něco dokazovat před jinými. Jsou otravní jak hmyz ale neškodní a lehce zvládnutelní pro jejich nízkou inteligenci, Během komunikace se „udělají sami“ a také velmi často přispívají večer posilněni alkoholem, to jsou vůbec největší „kingové“ sítí.

       Jsou i „radostní trolíkové“ kteří dokáží svou vtipnou a trefnou připomínkou rozveselit široké okolí včetně mne. Někdy mi i dají „za uši“, to beru. Jsou zpříjemněním mnohdy velmi vážných a komplikovaných odborných debat.


Hateři

      Bohužel jsou Hateři kteří urážejí autora, a někdy i nevybíravě a vulgárně jenom proto, že byl rozkryt nějaký problém s kterým se oni nedokáží identifikovat, nebo je řešení proti jejich návykům i přirozenosti. To bývají nejjednodušší, nejméně inteligentní jedinci a také doslovní otroci systému. Kdy si vzali ve škole naučenou věc za axiom a cokoliv je jinak, je totálně rozhodí. Jako piloti stojí za starou bačkoru a jako konstruktéři jsou nepoužitelní. Dělají jen to co je jim řečeno. Improvizace je pro ně zakázané, naprosto škodlivé téma! Cítí potřebu se postavit za systém, aniž by vlastně tušili proč! Jsou to systémem naprogramované loutky a jsou nebezpeční i sami sobě ve své nevědomosti a zaostalosti. Nedokáží inteligentně komunikovat a jít za prapříčinou- za zdrojem zdrojů, ani pokládat správně formulované otázky. Nemohou tedy dostat osvobozující odpověď a i kdyby ji nějak nedopatřením dostali, tak před ní utečou do své klece, kterou tak důvěrně znají.

     Jedno trefné přísloví o perlách je vystihuje nejlépe…

      Často se tedy najednou sesype na mé příspěvky hejno přispěvatelů jako mouchy na exkrement. Každý je chytrý jako rádio a většinově citují poučky z učebnic, skoro všichni radí – ale téměř vždy mimo téma. Nebo si uleví rádoby vtipnou hláškou, která má zesměšnit... To bývají ti podprůměrní a průměrní a je naprosto jedno jaké mají v oboru vzdělání, nebo funkci, nebo titul nebo jestli mají licencované povolání státního dozoru jakéhokoliv a často i dotčeného oboru, třeba revizní technik olejových kotlů s vysokoškolským vzděláním. To, že je někdo doktor, nebo inženýr, či Profesor Nut... neznamená, že nemůže být tupý nevědomý papouškující blb bez zkušeností a praxe. Nebo že nemůže být „Vohnoutem“ sloužící nějakému „Zmrdovi“. To není prosím nadávka, ale definice dle knihy „Zmrdi, Vohnouti a my“ mimochodem doporučuji k četbě, budete se chlámat v předklonu celý večer!

       Setkal jsem se i vyloženě s Hatery, kteří pod nickem Satashi Nagamoto, ke každému mému příspěvku u olejových hořáků dávali svá vyjádření v takové frekvenci, že to ani nemohl být jeden člověk. Dávali příspěvky jak podvádím lidi a chci je obelhat. Jak chci za svou knihu nehorázné peníze atp. Jak ničemu nerozumím a lidem lžu. Že nevím co je pyrolýza a že jsem ji ve své konstrukci hořáku nemohl dosáhnout. Kouzlem nechtěného SATAshi Nagamoto tvrdil, že je promovaný ingeenier a má dlouholetou praxi v oblasti seřizování průmyslových olejových kotlů a hořáků. Super těšil jsem se na odbornou diskuzi na výši. On zatím jen plkal nesmysly o tom, že teplota plamenů, kterou uvádím jako 2250st. C nemůže v hořáku být, protože by hořák zničila, protože teplota tavení oceli je kolem 1200-1500st.C. ( To zní logicky že? Hm, přesto to díky vírovému proudění a ochlazování primárním až terciálním přívodem vzduchu tak není!) Jenže milý pan spíše pánové SATA..N.i Vomen Omen. Netušili, že nejsem další z blbů plkající nesmysly z pouček učebnic a vysokoškolských skript a doktorandských prací, tak jako mnozí „odborníci a experti“ ale, že každou svou oblastí žiji a plně ji provozuji. Tak jsem mu nadnesl otázku, na kterou znají odpověď jen někteří opravdoví experti z oboru a jen ti, kteří ve vrcholové úrovni aplikují procesy vysokoteplotního spalování olejových par v denní praxi, a mnoho let aby se s ní vůbec setkali. Ti pak v ještě vyšším levelu dokázali problém pojmenovat, rozvést a vyhodnotit, aby pak v nejvyšším levelu mohli danou věc samostatně úspěšně vyřešit. STAN..i samozřejmě odpovědi neznali...

     SATAN..i pak ještě několikrát ze setrvačnosti prudil pod mými příspěvky a udělali ze sebe skutečné nefalšované pablby. Všichni pochopili, dokonce i ti méně bystří, že jsou to jen troubové a otroci někoho jiného!

     Řekl bych, že to byli „Ohnouti“ sloužící nějakému „Zmrdovi“. Tedy tito Vohnouti pracují pro Zmrda, který prodává upotřebený olej získaný zdarma. Přefiltrovaný ho pak prodává za horentní sumy jako certifikované palivo pro další bezmozky a další Vohnouty. A prostě dělá vše pro to, aby se technologie ekologického pyrolytického téměř bezemisního spalování upotřebených olejů nemohla rozšířit. Protože by jim to narušilo jejich pohodlný Bussines.

      Dobře víme co můžeme od těchto „Zmrdů“ očekávat. Víme co chtějí dělat s těmi co se jim znelíbí: chtějí je zesměšnit, když to nepomůže tak je chtějí znevěrohodnit, když ani to se jim nepodaří tak je chtějí obrat o prostředky, dílny stroje a podvést ( jako že mají zájem o produkt, technologii atp.) a když ani zde neuspějí nezdráhají se zabíjet. Viděli jsme to u mnohých velkých vynálezců, kteří se nenechali zastrašit. Stanly Mayer – vynálezce motoru spalujícího rozloženou vodu, Nikola Tesla ve své době když začínal, ale i v průběhu a jiní.

     Proto, když už se ve skupině vydáváte za „experta“ buďte připraveni, že můžete dostat otázky, od někoho koho zesměšňujete nebo znevěrohodňujete, na které nebudete umět odpovědět... Bude to nejspíš tím, že nemáte opravdové expertní znalosti a zkušenosti, tedy opravdovou moudrost na dané téma a obor či podobor. Pak můžete být lehce odhalen, jako obyčejný rozumbrada a bude zjištěno, že za Vámi jsou jen prázdné fráze a žádná skutečná činnost ani projekty dovedené do zdárného konce. A jak víme z knihy „Zmrdi“ si přivlastňují výkony, odměny a ocenění za práci Vohnoutů, kterým lezou po zádech stále výš a výš… Pro vlastní dobro nedělejte tedy nikomu nikdy Vohnouta i když se to nabízí…


Někdy mi napíší i milí lidé a podělí se se svými názory tak jako třeba tato pilotka: XY

Zdravím.. Ráda bych vám vyjádřila díky a podporu v tom,co děláte. Vaše příspěvky, nesledují jen piloti s egem nekonečným, jak samo nebe, ale i ti, kteří si uvědomují realitu spojenou s létáním. V letectví nejsem dlouho, jen cca 8 let. A za tu dobu jsem viděla dost na to, abych pochopila, že nikdy nebudu tak dobrý Pilot, abych si mohla dovolit pohrdat zkušenostmi druhých. Většina z nás se samozřejmě snaží dodržovat pravidla letectví, ale v nouzových situacích jdou pravidla a ego bokem. Jde jen o záchranu života ... A zkušenosti kolegů, nejsou žádné nesmysly ! Jsou v průšvihu tím nejvíc. Pohybuji se v malém letectví poměrně intenzivně a při tom množství pilotů - nepilotů, jsem vděčná za jakou koliv osvětu a zkušenost těch, kteří mohou , chtějí a mají co dát ... Díky za vaši práci a rozhodně to nevzdávejte !!!


Filip Zejda.

École de pilotage de l'année 2014

​​

PARTNERS

AEROWEB 
Letecký informační server... více

AIRPAL
Stol Zenail letouny... 
více

LINKS

tarifs pour la formation des pilotes et la location d'avions. 2020
Pdf soubor ke stažení zde...

Prévisions météorologiques pour nous.

Odkaz na novinky...

préparation avant le vol.
Odkaz zde...

contact rapide

-----------​

+420 603 107 704
filip.zejda@seznam.cz
Zbilidy 101, PSČ 588 05

Write us...