Důležité informace pro naše klienty.

Vážené pilotky a piloti. Již nepochybně víte, že bylo umožněno sportovní létání. K naší veliké radosti můžeme také provádět výcvik a půjčovat letadla při splnění podmínek definovaných ministerstvem dopravy.
Podorobnější informace naleznete v dokumentu vydaném ministerstvem dopravy. Prosím všechny zájemce o výcvik či zapůjčení letounu v naší škole o pozorné přečtení dokumentu a respektování podmínek.


ODKAZ NA DOKUMENT

ZDVOŘILE ŽÁDÁME ZÁJEMCE O ZAPŮJČENÍ LETOUNU O SPLNĚNÍ NĚKOLIKA PODMÍNEK. DĚKUJEME.

  1. VLASTNÍ OSOBNÍ LETECKÁ SLUCHÁTKA. Zapůjčení sluchátek, pouze v nutném případě, je možné za příplatek 400 Kč. Zapůjčená sluchátka budou dezinfikována a vyměněn molitan mikrofonu. Z technických důvodů dezinfekce, je možné zapůjčit pouze jedny sluchátka na den. Pokud budete mít zájem o zapůjčení, je nutné toto oznámit telefonicky a to nejméně 24 hodin předem.

  2. RUKAVICE Doporučuji lehké a prodyšné rukavice s adhezivní úchopovou částí. (např. zahradní rukavice, rukavice pro automechaniky). Rukavice gumové či celoplastové nejsou vhodné - mohou klouzat.

  3. ZAKRYTÁ ÚSTA A NOS rouškou, respirátorem, šátkem či šálou po celou dobu létání, kontroly letounu a vždy když je přítomna druhá osoba!

  4. GUMOVÝ BALÓNEK ČI SUCHÝ KONDOM*, který převléknete přes knipl a plynové táhlo - pokud chcete a budete se cítit lépe.

  5. DESINFEKCE VE SPREJI* Důrazně Vás prosím o to, abyste ověřili působení desinfekce s plastovými povrchy a překrytem kabiny, aby nedošlo k jejich poškození.

  6. OVLÁDÁNÍ RADIOSTANICE KRT2*. Přečtěte si NÁVOD nastavení citlivosti mikrofonu na RDST. Každý mikrofon má jinou citlivost. Naučte se orientaci v menu. Nastavení, potvrzení a návrat s uložením. Počítejte s tím, že každý pilot takové nastavení "rozhodí" právě pro svá sluchátka.


* Body 4 a 5 a 6 nejsou povinné.

Vzhledem k tomu, že máme jakoukoliv další plochu delší 300 m a podle letové příručky vyhovuje tato plocha pro provoz našich letadel a abychom se vyhnuli  kontaktu s ostatními lidmi  na letištích, bude vhodné létat z této plochy.

Ti kteří mají nálet sto a více hodin prosím, aby mi doručili osobně, nebo naskenované e-mailem, PROHLÁŠENÍ potvrzující nálet větší než 100 hodin. Doplnili k tomu své jméno, datum narození a podpis. Všechny zájemce přeškolím na naši plochu a dále si mohou letadlo pujčovat sami. Udělal bych to formou leteckého klubu, dostanete klíče od hangáru a jen se dohodneme, kdy bude letadlo pujčené. Palivo bude natankované a vůbec se nemusíme vidět...

Nálet  větší než sto hodin není v zákoně dále specifikován a já nemohu ověřit tyto údaje, nevím zda létáte s Pepou s jeho soukromým letadlem, nebo  s někým jiným v balonu, nebo větroni,  nebo nějak jinak, ani se v zákoně nepíše zda máte být pilot, velící pilot, nebo pasažér ani na jakém typu "letadla". Bude mi stačit Vaše prohlášení.
Ti kteří  potřebný nálet nemají, budou dále operovat z LKJI (Jihlava), nebo LK CASTK (Částkovice). Na těchto letištích (plochách SLZ) nemohu zaručit počet lidí na letišti atp.

Sám budu letadlo dezinfikovat podle možností. Budu muset zkoumat jaká dezinfekce je k čemu vhodná a jak reaguje s povrchy. Pokud máte doporučení, budu rád za každou inspiraci.

Každého zájemce prosím o potvrzovací e-mail o seznámení se s podmínkam MD ČR.


Přeji Vám pěkné chvíle strávené ve vzduchu.


Filip Zejda

École de pilotage de l'année 2014

​​

PARTNERS

AEROWEB 
Letecký informační server... více

AIRPAL
Stol Zenail letouny... 
více

LINKS

tarifs pour la formation des pilotes et la location d'avions. 2020
Pdf soubor ke stažení zde...

Prévisions météorologiques pour nous.

Odkaz na novinky...

préparation avant le vol.
Odkaz zde...

contact rapide

-----------​

+420 603 107 704
filip.zejda@seznam.cz
Zbilidy 101, PSČ 588 05

Write us...