Důležité informace pro naše klienty.

Vážené pilotky a piloti. Již nepochybně víte, že bylo umožněno sportovní létání. K naší veliké radosti můžeme také provádět výcvik a půjčovat letadla při splnění podmínek definovaných ministerstvem dopravy.
Podorobnější informace naleznete v dokumentu vydaném ministerstvem dopravy. Prosím všechny zájemce o výcvik či zapůjčení letounu v naší škole o pozorné přečtení dokumentu a respektování podmínek.


ODKAZ NA DOKUMENT

ZDVOŘILE ŽÁDÁME ZÁJEMCE O ZAPŮJČENÍ LETOUNU O SPLNĚNÍ NĚKOLIKA PODMÍNEK. DĚKUJEME.

  1. VLASTNÍ OSOBNÍ LETECKÁ SLUCHÁTKA. Zapůjčení sluchátek, pouze v nutném případě, je možné za příplatek 400 Kč. Zapůjčená sluchátka budou dezinfikována a vyměněn molitan mikrofonu. Z technických důvodů dezinfekce, je možné zapůjčit pouze jedny sluchátka na den. Pokud budete mít zájem o zapůjčení, je nutné toto oznámit telefonicky a to nejméně 24 hodin předem.

  2. RUKAVICE Doporučuji lehké a prodyšné rukavice s adhezivní úchopovou částí. (např. zahradní rukavice, rukavice pro automechaniky). Rukavice gumové či celoplastové nejsou vhodné - mohou klouzat.

  3. ZAKRYTÁ ÚSTA A NOS rouškou, respirátorem, šátkem či šálou po celou dobu létání, kontroly letounu a vždy když je přítomna druhá osoba!

  4. GUMOVÝ BALÓNEK ČI SUCHÝ KONDOM*, který převléknete přes knipl a plynové táhlo - pokud chcete a budete se cítit lépe.

  5. DESINFEKCE VE SPREJI* Důrazně Vás prosím o to, abyste ověřili působení desinfekce s plastovými povrchy a překrytem kabiny, aby nedošlo k jejich poškození.

  6. OVLÁDÁNÍ RADIOSTANICE KRT2*. Přečtěte si NÁVOD nastavení citlivosti mikrofonu na RDST. Každý mikrofon má jinou citlivost. Naučte se orientaci v menu. Nastavení, potvrzení a návrat s uložením. Počítejte s tím, že každý pilot takové nastavení "rozhodí" právě pro svá sluchátka.


* Body 4 a 5 a 6 nejsou povinné.

Vzhledem k tomu, že máme jakoukoliv další plochu delší 300 m a podle letové příručky vyhovuje tato plocha pro provoz našich letadel a abychom se vyhnuli  kontaktu s ostatními lidmi  na letištích, bude vhodné létat z této plochy.

Ti kteří mají nálet sto a více hodin prosím, aby mi doručili osobně, nebo naskenované e-mailem, PROHLÁŠENÍ potvrzující nálet větší než 100 hodin. Doplnili k tomu své jméno, datum narození a podpis. Všechny zájemce přeškolím na naši plochu a dále si mohou letadlo pujčovat sami. Udělal bych to formou leteckého klubu, dostanete klíče od hangáru a jen se dohodneme, kdy bude letadlo pujčené. Palivo bude natankované a vůbec se nemusíme vidět...

Nálet  větší než sto hodin není v zákoně dále specifikován a já nemohu ověřit tyto údaje, nevím zda létáte s Pepou s jeho soukromým letadlem, nebo  s někým jiným v balonu, nebo větroni,  nebo nějak jinak, ani se v zákoně nepíše zda máte být pilot, velící pilot, nebo pasažér ani na jakém typu "letadla". Bude mi stačit Vaše prohlášení.
Ti kteří  potřebný nálet nemají, budou dále operovat z LKJI (Jihlava), nebo LK CASTK (Částkovice). Na těchto letištích (plochách SLZ) nemohu zaručit počet lidí na letišti atp.

Sám budu letadlo dezinfikovat podle možností. Budu muset zkoumat jaká dezinfekce je k čemu vhodná a jak reaguje s povrchy. Pokud máte doporučení, budu rád za každou inspiraci.

Každého zájemce prosím o potvrzovací e-mail o seznámení se s podmínkam MD ČR.


Přeji Vám pěkné chvíle strávené ve vzduchu.


Filip Zejda

Konkurs na Szkołę Lotniczą Roku 2014

​​

PARTNERS

AEROWEB 
Letecký informační server... více

AIRPAL
Stol Zenail letouny... 
více

LINKS

Ceny szkolenia pilotów i wynajmu samolotów 2020
Pdf soubor ke stažení zde...

Prognoza pogody dla nas.
Odkaz na novinky...

Szkolenie pilotów przed lotem.
Odkaz zde...

Szybki kontakt:

+420 603 107 704
filip.zejda@seznam.cz
Zbilidy 101, PSČ 588 05

Więcej informacji o nas, napisz do nas...