Tajemství a smysl života film od P. Vachlera minirecenze

Film Petra Vachlera

Moje milá žena mne pozvala na film do Pelhřimova. Zaplatila lístky a do poslední chvíle jsem krom názvu nevěděl o co jde. Když má žena chce, dobře půjdu, doufám, že to nebude zas nějaká blbost. Jednalo se o předpremiéru filmu, kde autor – sympatický menší bosonohý chlapík – uváděl své dílo. Když ukončil svůj přednes, kde bylo mnoho pěkných slov a nějaké technikálie k filmu o změně nějakých scén, ostatní tleskali. Netleskal jsem, počkám si co předvedeš hochu, uvidíme jestli bude stát tvůj film za to, že jsem vůbec přišel a že má žena vytáhla peníze z peněženky. Taky mi tam dost vadila jeho asistentka, která měla potřebu neustále fotit diváky. Přišel jsem se podívat na film a ne aby mne někdo fotil nebo natáčel!

Už od prvních chvil mne film zaujal skvělým ostrým obrazem kdovíkolikátého rozlišení s nádhernými barvami. Byly vidět takové podrobnosti, jako když vyjdete z šera na světlo a nasadíte si brýle - spíš mikroskop! Film je skvěle technicky provedený a je nenásilný. Tedy zpočátku mi vypravěč – Starý animovaný čmelák trochu vadil- ještěže byl v úvodu klip na čmeláky přírodní, asi bych ho jinak nedal. Postupně jsem si na něj v průběhu filmu zvykal...

Ve filmu je několik, zdá se, skutečných příběhů ze života pro lidi, kteří nenastoupili cestu alternativy a zatím nemají valné teoretické znalosti o mnohém od filozofie přes zdravý životní styl až po nestandardní alternativní a účinnou léčbu závažných nemocí, kde běžná farmako medicína naprosto selhává a jen se diví, natož aby tito lidé měli nějaké hluboké prožitky o světě za oponou. Dá se tedy spolehlivě říci že film „Tajemství a smysl života“ je pro všechny i zatím neprobuzené bytosti a bude je bavit!

Nádherné herečky, jejichž krása, vyniká i díky umění Petra Vachlera a použitou technikou a ostrostí obrazu, vtáhnou nejednoho chlapa do děje, tím spíše v očekávání rozuzlení milostného trojúhelníku. Který chlap to nezažil?

I o tom film je.

Ale hlavní poselství je více či méně skryté, nebo naopak zcela nahé jako Petrovy nohy! Stupeň sdělení a jeho pojmutí záleží jen na tom, jak hluboce vnímáte dnešní svět, jeho nástrahy, lži, manipulace a státní propagandu, otupování a potlačování lidí kovidismem i válečné štvaní k přesměrování mysli lidí do strachu a odpoutání jejich pozornosti od skutečných problémů s těmi kteří jim vládnou.

Báječné na Vachlerově filmu je, že nikomu nic nenutí a dá Vám možnost i přes další tváře jakýchsi průvodců (já jsem rozeznal nemnohé Davida Icika, jehož pohledy na svět jsou mi blízké a Johna Camble tvůrce MMS a CDS, které pomáhá téměř zdarma léčit od rakoviny vše na co si vzpomenete a snad oba autory 4 a 5 dohod pány Ruize, i Dana Millmana ) kteří dávají přes citáty a jejich zažitá moudra nahlédnout do filozofie a tajemství skutečně dobrého a plodného života bez svárů a nenávisti s přidruženým efektem získání nádherného života. To co bylo ve filmu sděleno jsem věděl, protože se tím okrajově zabývám a neustále si snažím tvořit vědomě svou realitu tak jak chci. Bohužel je toho ještě velmi mnoho co jsem nevěděl a co mi uniklo, jsem si vědom, že vícero tváří průvodců jsem nepoznával, byť jejich slova a poselství jsem převážně znal.

Složitost záměru pana Vachlera je v tom, že by rád dostal své nadšení, poznatky ale i zážitky z velmi mnoha alternativ do filmu, na který se bude dívat i jednoduchý a jakoukoliv vírou v cokoliv mimo materii nepolíbený člověk a i jemu příběh musí něco hodnotného dát! Zároveň nesmí svou příliš roztěkanou myslí k jiným – ale také velmi pozoruhodným a podstatným problémům, například s mimozemštany a jejich stylem myšlení a života, narušit samotný film, přestože toto téma do tohoto filmu nejspíš pro úplnost také patří. Takže v závěru filmu nechá prolétnout přes plátno černý diamant symbolizující i jiné sféry vlivů. Ten kdo touží znát i tento příběh si jistě přečte Interview s miozemšťanem nebo Tajemství Amenti.

Ke konci filmu jsem byl s prožitkem velmi spokojen, byť jsem se svíjel v nepříliš pohodlném křesle, podobně chytala křeč do kolene i mou ženu jogínku. Nicméně efekt filmu a jeho precizní zpracování, promyšlenost a široký záběr mi i přes různé bolesti nedovolili opustit sál.

Po promítání pan Vachler vysvětlil věci, které chápal jako potřebné, asi to bylo pro některé diváky nové a objevné, pro třetinu jogínů v sále však opakoval víceméně známé, ale myslím, že to mělo smysl, protože každému mohlo něco uniknout a málokdo z diváků má tak široký záběr jako pan Vachler.

Nakonec jsem počkal i na obě meditace, byť jsem byl zničen nepolohovatelným křesílkem a viděl jsem i některé diváky, kteří z kina odcházeli protože evidentně se už nemohli bolestí hýbat. Avšak i jim se film líbil což dávali hlasitě najevo po dotazu p. Vachlera, který se s každým odcházejícím osobně loučil.

Nakonec jsem si i kapuci sundal a nechal se v davu vyfotit jako souznění s tímto davem který je zase o kousek blíž k lidskému souznění bez násilí a který se začíná otevírat alternativním dávno zapomenutým nebo potlačovaným oborům lidské činnosti.


Děkuji své ženě za nádherný zážitek který nám umožní dále růst přes mnohá témata a hlavně vzájemné odpuštění.

Děkuji i Petru Vachlerovi za jeho nádherný film protkaný příběhy, krásou žen a hlubokými pravdami s konkrétním návodem jak se vyléčit z nemocí a udělat si život násobně lepší. Ano dá to duševní práci a i potřebu trojitého odpuštění. Ale co je zdarma?


Hodnocení? Pět z pěti.


Filip Zejda


École de pilotage de l'année 2014

​​

PARTNERS

AEROWEB 
Letecký informační server... více

AIRPAL
Stol Zenail letouny... 
více

LINKS

tarifs pour la formation des pilotes et la location d'avions. 2020
Pdf soubor ke stažení zde...

Prévisions météorologiques pour nous.

Odkaz na novinky...

préparation avant le vol.
Odkaz zde...

contact rapide

-----------​

+420 603 107 704
filip.zejda@seznam.cz
Zbilidy 101, PSČ 588 05

Write us...